Spring naar inhoud

Double Your Run

Een uitnodiging met deze tekst viel een paar weken geleden in mijn digitale brievenbus. Een uitnodig van Runner’s World Magazine in samenwerking met On Running en RunnersWorld de hardloopspeciaalzaak.

Altijd als er dit soort uitnodigen komen maak ik een vreugdedansje want hoe leuk is het om een avond vol hardloopinspiratie met fijne mensen mee te mogen maken. Ik had er zin en omdat het double your run was mocht ik iemand meenemen. Ik wist wel iemand die in een onzekere periode wel een leuke avond kon gebruiken. Zo reisde ik dus samen met Esther afgelopen week af naar het spiksplinternieuwe hoofdkantoor van Runner’s World Magazine in de Houthavens van Amsterdam.

Bij ontvangst was het een weerzien met bekende hardlopers. Van de mensen van ON ontvingen we een doos met hun nieuwste schoen, de Cloudstratus. Deze stabiele schoen is bedoeld voor lange afstanden en mijn model was pittig oranje gekleurd. Nog nooit eerder liep ik op ON schoenen maar het Zwitsers design ziet er erg doordacht uit.

Tijdens het eten konden we lekker even bij kletsen maar daarna moesten we toch snel met het programma beginnen. Om in het thema te blijven was er een Q&A met de vrolijke atleten tweeling Anne en Myke van de Wiel. De meerkampers gaven ons een kijkje in hun leven en het was tof om te zien hoeveel plezier ze aan topsport beleven.

Daarna was het snel door naar het volgende onderdeel, core stability training van Loraine Pengel. Deze goedlachse Amsterdamse gaf ons trainingen die je ook makkelijk thuis kunt doen. Onder andere planken maar dan met kracht, geloof me als je dat goed doet voel je het de dagen erna nog steeds. Het was al met al een hilarische training waar er heel wat werd afgelachen.

Nu was het hardloopgedeelte aan de beurt en geheel in stijl gingen we per tweetal een puzzeltocht doen. De knap in elkaar gezette speurtocht ging als volgt. Er lagen 5 foto’s binnen klaar en daar mocht je er één van omdraaien. Op de foto zag je dan een locatie die ergens in de omgeving was. Die locatie moest je gaan zoeken en daar een foto maken. Kwam je terug met de juiste foto dan kreeg je een zakje met puzzelstukken. Dit moest je dus 5 keer doen om alle puzzelstukken bij elkaar te krijgen. Als je die had, kon je de puzzel gaan maken en wie als eerste klaar was had gewonnen.

Esther en ik waren er klaar voor, de game was ON. Bij het omdraaien van de eerste foto zagen we een wenteltrap tegen een stalen gebouw. Dat was even denken. Iedereen was voor het eerst op deze locatie en niemand kende de nieuwbouw buurt in de houthavens. Gezond verstand gebruiken dus. Eenmaal buiten dacht ik, dit is een stalen gebouw, waar is de trap. Die trap zat aan de achterzijde en zo hadden wij de eerste foto binnen 1 minuut gevonden, dat gaf hoop.

Die hoop ging snel over toen we de tweede foto gewoon niet konden vinden, zelfs de mensen op straat wisten het niet echt. We hadden een alternatief plan maar dat pakte ook anders uit. Om een lang verhaal kort te maken, alle teams wisten nadat we ongeveer 5 kilometer kris kras door elkaar liepen toch alle puzzelstukjes bij elkaar te krijgen. Wij waren niet als eerste klaar maar de lol was er niet minder om.

Een leuk detail is dat voor het eerst er ook mensen waren van Runnersworld de winkelketen. Dat Runner’s World Magazine en Runnersworld op deze avond samenwerkte heeft te maken met de ON schoenen die hoofdzakelijk daar verkocht worden.

Op die schoenen, de ON Cloudstratus, kom ik in een latere blog uitgebreid op terug. Ik heb er inmiddels 10 kilometer op gelopen maar dat is te kort om er nu al heel veel over te zeggen. De pasvorm daar kan ik wel iets van melden, die is super.

Omdat dit soort avonden altijd te snel voorbij gaan was het na een drankje echt tijd om naar huis te gaan. Wij hadden nog een flinke reis met het OV voor de boeg.

Met een hoofd vol goede zin en hardloopinspiratie is het wederom terug kijken op een superavond. Hier onder vind je de toffe video die er werd gemaakt van het event.

Keep “ON” running in a free world

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Andy Astfalck, de video is gemaakt door Runner’s World.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

6 gedachten over “Double Your Run Plaats een reactie

 1. Ben wel benieuwd naar jou on ervaring.
  Ik heb er toevallig deze week op gelopen.

  Loop er never meer op kan ik je vertellen.
  Ik loop altijd Nike zoomfly, react, en Pegasus.
  Maar on loopt alsof ik op werkschoenen loop….

  Ze zien er als mooie sneakers uit. Maar ik vind t absoluut geen hardloopschoenen.- en ik ben niet de enige ben ik inmiddels achter-

  Ben benieuwd….

  Gr. Hans van Drunen

  • Met de schonen die jij noemt is het echt inderdaad een heel groot verschil. Veel harder en stugger dan Nike dat is zeker. Ik heb er nu inmiddels 20 kilometer in totaal op gelopen en ik vind het niet verkeerd hoor. Het vergelijk met werkschoenen snap ik overigens wel.

 2. Ik heb ook geen enkele rede om over te stappen. Maar ik was benaderd door n on dealer.

  Ik loop 80-100 in de week en alleen lange afstanden en marathons. Nooit blessures. Dus ik hou t lekker bij Nike.- stuk goedkoper ook nog als je 4 paar per jaar verslijt….-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: