Spring naar inhoud

Ik ga naar de New York Marathon en neem mee…

Nog nooit was ik zo relaxed en uitgerust voor een Marathon, hoe komt dat? Nou ik heb er géén drie maanden trainingsschema op zitten, géén taperweken niet één glas bietensap gedronken. Wat een heerlijke voorbereiding. Ben ik klaar voor die Marathon, jazeker. Owh ja één detail, ik ga hem NIET lopen maar filmen.

Toch ben ik goed voorbereid en weet wat ik moet doen. Ik ben al eens tijdens de New York Marathon daar geweest, ik heb hem al eens gelopen. Nu ga ik mee om deelnemers te volgen die met de organisatie Marathonworld reizen. Supercool, ik weet wat ze te wachten staat, wat ze gaan zien en wat ze gaan meemaken.

Uiteraard neem ik mijn loopspullen mee, want hee, ik ben er toch. Op zaterdag ochtend doe ik mee aan de 5K “Dash to the finishline” race. Een 5 kilometer race door Manhattan en eindigend bij dezelfde finish als waar de dag later de Marathon eindigt. Ik loop daar samen met 10.000 deelnemers!

Loop technisch komt dat dus wel goed en de deelnemers die alle trainingen wel hebben gedaan wacht een fantastische Marathon. In ieder geval mijn mooiste ooit! Film technisch is het een flinke uitdaging vind ik zelf.

In je eentje 42,2 kilometer coveren op een lang gerekt parcours is uiteraard niet te doen. Doel van de video is ook anders, het is niet alleen de marathon het is de hele reis met alles wat we gaan doen. Van vertrek op Schiphol tot aan de fietstocht door New York aan toe.

Voor de technerds onder ons die buiten hardlopen ook wel eens een camera vasthouden wil ik wel even vertellen waar ik mee ga filmen. Ik film alles in Full Hd op 1920×1080 met een Canon EOS M5. Deze camera heeft voor dit doel prima specs. Ik film bewust op Full HD omdat ik dan alles veel sneller kan renderen, de accu langer mee gaat en omdat het uiteindelijk toch niet op een bioscoopscherm komt werkt het prima.

Buiten deze camera neem ik een drietal lenzen mee, een 22 en 32 mm prime lens en daarnaast een zoomlens. In de meeste gevallen zal ik de camera op een stabilizer monteren met externe microfoon om zo de meest stabiele beelden mét prima audio te krijgen. Buiten de C anon gaat er ook een DJI Osmo Pocket mee. Daar kan ik prima mee filmen in situaties waar een kleine camera handig is, zoals in het vliegtuig en op de fiets. Ook gaat deze Osmo Pocket mee tijdens mijn 5 kilometer race én met Jeroen van den Nieuwelaar tijdens de Marathon zodat we ook van onderweg toffe beelden krijgen.

Omdat ik zo weinig mogelijk mee wil nemen moet ik wel keuzes maken. het liefst zou ik al mijn lenzen meenemen, een statief, diversen microfoons, drone en noem maar op. Die drone was sowieso geen handige keuze want in New York mag je maar op twee plaatsen vliegen en daar kom ik niet in de buurt. Ook het back uppen van bestanden doe ik niet rechtstreeks op een laptop, die is weer wat groot om mee te nemen, maar via een draadloos systeem waarmee ik rechtstreek op een kleine losse harde schijf mijn bestanden kan wegschrijven.

Goed ondertussen is dit stukje test meer een techreport geworden dan een hardloop artikel. Maar ja, buiten hardlopen is foto- en videografie ook echt een passie van mij. Het eindresultaat gaat dan wel weer 100% over hardlopen en ik kan niet wachten totdat ik daar in NY met mijn camera de emoties van de deelnemers mag vastleggen. Ik hoop dat jullie over een tijdje massaal de video gaan bekijken en mij laten weten hoe je deze vind.

New York ik ben er klaar voor!

Keep on running i a free world

P.s. voor de technerds. Na New York ga ik op zoek naar een andere camera en ben mezelf momenteel aan het verdiepen in een Sony A6500/A6600 Of een Panasonic Lumix G90.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Ik ga naar de New York Marathon en neem mee… Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: