Spring naar inhoud

To Do list, Marathon Rotterdam

Yes, een nieuwe to do list wat hardlopen betreft en een van de hogere doelen is de Rotterdam Marathon. Waarom dan weer een Marathon en waarom juist die, op die vragen ga ik mezelf en jullie een antwoord geven.

In 2016 stond ik al eens op de Coolsingel waar toen de Marathon nog starte, het was geen succes zeg maar, op 30 kilometer stapte ik ontroostbaar uit. Hoe dat kwam, nou dat heeft meerdere redenen maar de grootste oorzaak is misschien wel onderschatting geweest. Met Rotterdam heb ik dus nog unsolved buisiness zeg maar.

Ik ken best veel Marathonlopers, ook Ultra lopers zelfs, die lopen redelijk makkelijk meerdere Marathons per jaar. Ik hoor niet in die categorie, zeker niet. Begrijp me goed, ik hou enorm van hardlopen, echt waar! Het heeft mijn leven verrijkt, mijn lichaam in betere conditie gebracht én het heeft me veel vriendschappen opgeleverd. Ik loop zonder moeite 10 kilometer een paar keer per week, sterker nog ik loop zonder moeite een halve Marathon afstand als ik daar zin in heb.

Toch is het lopen van een Marathon niet iets wat ik zomaar even doe, ik moet daar keihard voor trainen en dan nog moet alles op Dé dag meezitten. Toch als het dan lukt vind ik dat fantastisch, mind over body!

De vorige Marathons die ik liep, twee in totaal als ik Rotterdam niet meereken, heb ik ook ervaren als het zwaarste wat ik lichamelijk ooit heb gedaan. Niet dat ik daarvoor nooit zware dingen heb gedaan, heus wel, maar die marathon dat was me een dingetje hoor voor mijn lijf.

Mijn lichaam heeft nogal kuren, chronisch niersteen aanvallen, een schouder die versleten is en zeker in de winter de iedere dag pijn uitstraalt tot aan mijn ribben.

De winter is sowieso niet mijn jaar getijde, vrolijkheid kan als sneeuw voor de zon verdwijnen en dit jaar is het wat dat betreft erger dan voorheen. Sombere gedachtes die zich meester maken van mijn hoofd en ervoor zorgen dat energie wegebt in het niets. Gedachtes die ik zelf ook nog niet kende en waar ik ook van schrik. Dat is mijn winter vooruitzicht, klinkt rooskleurig, niet dan?

Ik dacht dus ook altijd dat ik nooit meer een voorjaars marathon zou lopen omdat ik dan in de winter moet trainen in het seizoen wat ik toch al zwaar vind. Nou deze winter kies ik er juist wél voor omdat ik dan wel naar buiten moet en zo mijn winter ga overwinnen. Als afsluiting en hopelijk als kers op de kaart loop ik dan op 5 april in de lente een fijne Marathon met een dikke glimlach.

De To Do lijst is dus niet zozeer die Marathon lopen maar vooral met een mooi schema wat structuur bied, lekker aan de gang om in de juiste conditie en mindset te komen. Dat schema ga ik niet zelf maken maar krijg daar hulp bij. Mijn goede vriendin Petra Kerhove gaat mij begeleiden, Petra ken ik al lang en ik vind het heel tof om dit samen met haar te doen. De kennis die “Peet” heeft opgebouwd deelt ze al via Enforce Amsterdam en bied daar trainigstrajecten op maat aan. Buiten dat heeft de altijd aanwezige glimlach van Petra een super positieve uitwerking op mij 🙂

Dat op maat trainen gaat bij mij ook gebeuren, een schema, loopscholing, krachtoefeningen, noem het maar op. Petra stelt het schema op en ik ga dat zo nauwkeurig mogelijk volgen. Ik ga al mijn trainingen bijhouden op een speciale manier maar daar kom ik later nog op terug.

Het doel staat, de weg ernaar toe wordt een bijzondere, dat voel ik aan alles. Het wordt een weg met diepe dalen en nog veel hogere pieken!

Keep on running in a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

6 gedachten over “To Do list, Marathon Rotterdam Plaats een reactie

  1. Er zijn maar weinig mensen die zo eerlijk durven zeggen dat ze moeite hebben met de 42,2 km. Je hebt de moed om te starten dat is het allerbelangrijkste. (Je weet dat ze bij mij ook niet vanzelf gaan). Veel plezier (met Petra) en succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: