Spring naar inhoud

Sneller dan wat!

Een paar weken geleden ontving ik via Adidas Running een uitnodiging voor een event, het Faster Than Experience. Locatie, het vernieuwde circuit van Zandvoort. Hoe tof was dit bedacht ik mezelf en verheugde mezelf er bij voorbaat al op.

Vrijdag 21 februari en de wekker loopt om 6:00 uur af, drie kwartier eerder dan normaal even wakker worden dus. Ruim een uur later zit ik in de trein richting de kustplaats. Eenmaal aangekomen op het circuit zie ik dat er nog volop wordt gebouwd en het druk is met werkmannen in oranje jassen en hesjes. Hier is hard gewerkt en wij gaan vandaag als eerste over het net uitgeharde asfalt rennen, cool!

Boven worden we hartelijk ontvangen door de mensen van Adidas en het is leuk om veel bekenden mensen weer te zien. Het is vandaag een gemengd gezelschap van pers, retailers en influencers, ik voel me vereerd dat ik hier tussen het gezelschap mag staan. De ruimte is mooi aangekleed en geeft uitzicht over het parcours, het parcours wat ik ken van de Zandvoort circuit run is opgeknapt. Het asfalt glimt nog, zo nieuw is het en daar gaan we straks overheen scheuren.

Waarom zijn we eigenlijk allemaal hier, de reden is niets minder dan de introductie van een van de nieuwste Adidas hardloop schoenen. Het gaat vandaag over de SL20 een lichte schoen die ideaal is voor korte afstanden en intervaltrainingen. Maar Adidas wil laten zien én horen dat Faster Than oftewel sneller dan niet persé lichtsnelheid snel moet zijn.

Faster than staat in dit geval ook voor je eigen doel dus juist niet voor snelheid. Denk aan je blesure die je wil overwinnen, of dat slechte jaar wat je achter de rug hebt. Faster than je eigen mindset, faster than diabetes, dat zijn een aantal termen die voorbij kwamen en gepersonaliseerd op ons shirt terecht kwamen. Hardlopen gaat niet over het snelste maar wel over het beste uit jezelf halen en dat kan nu eenmaal op verschillende manieren.

Het meest indrukwekkende Faster Than verhaal kwam van Kimberly Alkemade. Kimberly had op 8 jarige leeftijd een traumatisch ongeluk waarbij ze niet alleen haar onderbeen maar ook haar moeder verloor. Nu is ze para-atleet, dromer én doorbijter, haar doel zijn de spelen in Tokio. Faster than her limit, voorbij je eigen limiet. Dat zijn nog eens voorbeelden. Als je haar hele verhaal wil lezen kijk dan eens op haar website.

Na deze introductie was het tijd voor onszelf, niet veel later stond iedereen omgekleed in flitsende Adidas pakjes en met de nieuwe SL20 schoenen aan op het asfalt. Het was echt koud dus na een korte warming up was het tijd om te starten. Met mijn startnummer 007 inclusief chip mochten we vertrekken. Dat circuit doet echt iets met je, veel te snel ging iedereen van start, kilometer één tikte ik in 4:12 weg. Veel te snel voor mij doen maar ach langzamer lopen kan altijd nog. Met maar 28 mensen liepen we nu op het parcours, al snel liep ik alleen en voelde mezelf als een kind zo blij, hoe cool was dit weer om mee te maken.

Na best wat hoogtemeters, wind tegen en de laatste pittige kombocht was de finish gelukkig in zicht. 4,1 kilometer verder was het rondje klaar. Kwam het door het parcours de ambiance of toch door de Adidas schoenen, ik liep echt op een meer dan gemiddeld hoog tempo.

Na het rondje kregen we nog hele toffe foto’s geprint en konden we onze nieuwe schoenen laten personaliseren, supercool op mijn SL20’s staat nu gewoon mijn eigen naam.

Het was een meer dan bijzondere ochtend in Zandvoort, het weerzien met fijne mensen doet me altijd goed. Geïnspireerd én gemotiveerd vertrok ik later op de dag weer richting het zuiden. Uiteraard volgt er binnenkort een uitgebreide review van de SL20.

Keep on running i a free world

Wil je op de hoogte blijven wanneer de review online komt, check dan mijn facebook pagina

De foto’s op de pagina zijn gemaakt door Joyce Bongers en David Stegenga

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Sneller dan wat! Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: