Spring naar inhoud

Adidas SL20 Review

Een review schrijven over hardlopen schoenen is en blijft een lastig iets. Ik schrijf de review vanuit mijn ervaring en mijn voeten zijn nu eenmaal niet hetzelfde als die van jou. Toch hoop ik dat jij met deze informatie verder komt als je besluit een nieuw paar hardloopschoenen aan te schaffen.

Ik had alweer een tijdje terug het geluk om als een van de eerste in Nederland de Adidas SL20 uit te testen op het circuit van Zandvoort. Dat was het eerste testrondje en er zouden er nog velen volgen, nu zijn er genoeg kilometers gemaakt om een oordel te geven over deze lichtgewicht Adidas schoen.

De SL20 is een schoen uit the Fast serie van het Duitse merk, in deze serie vallen onder andere ook de Adizero Boston en de nog nieuw uit te komen Adizero pro. Al met al is de SL20 een schoen voor wat sneller loopwerk volgens Adidas.

Mijn eerste ervaring was ook inderdaad een SNEL rondje op het circuit, lag dat aan de schoen of aan de omstandigheden, wie zal het zeggen. Een feit was dat ik voor mijn doen bovengemiddeld snel liep, de schoen heeft daaraan echt wel wat bijgedragen vermoed ik zo.

Hoe heeft Adidas de schoen ontwikkeld om dit voor elkaar te krijgen. SL staat in dit geval voor Super Light en dat uit zich in een gewicht van 216 gram in mijn maat 42. Als ik dat vergelijk met bijvoorbeeld een Adidas Ultraboost en zijn 327 gram dan heeft de Sl20 dus echt wel een flinke winst als het op gewicht aan komt.

Dit lichte gewicht hebben ze kunnen behouden door het extreem lichte bovenwerk en het nog vrij nieuwe lightstrike zool materiaal. De SL20 is dus eigenlijk een kompleet opnieuw vormgegeven schoen, het enige wat je ook terug ziet op andere modellen is de Continetal slijtzool.

Hoe zit de schoen en nog belangrijker hoe loopt hij. Wat pasvorm betreft kan ik kort zijn, dit is een makkelijke schoen met aan de voorvoet redelijk wat ruimte. Bij veel snelle en/of wedstrijdschoenen is de pasvorm vaak strak en dat bevalt niet iedereen. Het bovenwerk geeft genoeg steun zodat de schoen eigenlijk altijd prima zijn werk blijft doen, ook in de bochten heb je nooit het idee dat je gaat “schuiven” in de schoen. De schoen voelt ten alle tijden comfortabel aan je voet maar het blijft een schoen waar je wel een beetje in moet werken, pas dan krijg je de energie die je erin instopt ook weer retour.

Ik heb de schoen geprobeerd op korte snelle loopjes en op wat langere afstanden tot 15 kilometer, op een wat langzamer tempo. Voor dat laatste doel vind ik de SL20 minder geschikt, daarvoor geeft hij wat mij betreft te weinig demping. Op langere afstanden zoek ik meer comfort in een schoen zeker omdat ik lange afstanden aanzienlijk langzamer loop. Mijn voorkeur om de schoen te gebruiken is dan ook echt voor korte wedstrijden tot 5 kilometer en intervaltrainingen, met deze doelen heb je een perfect paar schoenen.

Ik zie de SL20 dan ook echt als een extra paar voor erbij en niet voor de “Go To” schoen voor iedere dag. Maar wil je dat PR verbreken op een 5 of 10 kilometer dan heb je met de Adidas SL20 net wat meer kans van slagen.

Technische specs:
Gewicht: 216 gram (maat 42)
Middenzooldrop: 10 mm (hiel: 24 mm / voorvoet: 14 mm)
Continental™ Rubber-loopzool
Geschikt voor de neutrale loper

Disclaimer, ik heb de schoen van Adidas gekregen maar ben vrij om mijn eigen oordeel erover te geven.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: