Spring naar inhoud

Hardlopen in de anderhalvemeter samenleving

Thuis blijven, dat is wat de meeste mensen nu doen of zoals de belgen zo mooi zeggen “Blijf in uw Kot” Na ruim 4 weken vol maatregelen lijkt het alsof iedereen, tenminste in mijn omgeving, er helemaal aan gewend is. Ik zit al die weken binnen met junior en neem zo goed en zo kwaad als het kan de onderwijs taken op me. We doen het goed als duo, Junior heeft nog steeds goede zin en ik doe net alsof ik verstand heb van zelfstandige naamwoorden en overtreffende trappen.

Één keer in de week hebben we “gym” en dan is het park aan het eind van de straat een geweldige uitkomst. De gym bestaat uit een klein beetje opwarmen en dan, hoe kan het anders, hardlopen.

“Wij” hardlopers, ja ook jullie, hebben geluk. Wij kunnen gewoon ons ding doen. Hardlopen, weliswaar alleen maar het kan gewoon in deze Corona tijd. Je zult maar lid zijn van een 6 persoons roeiteam of ieder week op de dansschool ieder dansje met een andere partner willen doen. De meeste sporten staan on hold en wij hollen door.

Solo, alleen en ver van elkaar en daar zit voor de rest van het jaar ook het grote gemis als je het mij vraagt. Ik kan prima alleen lopen maar normaal loop ik één keer in de week met een groot aantal van de Running Junkies. Tien kilometer en daarna, juist dat maakt het zo gezellig, een drankje en een praatje. Ik begin dat echt te missen, echt contact met echtte lopers. Ja ik en jullie kennen genoeg lopers via social media en andere kanalen, maar ik wil gewoon samen lopen, niet met één waar dan ook nog tien meter tussen zit maar samen.

Hoe lang de social distancing periode nog gaat duren weet natuurlijk niemand. Zolang het nodig is zal ik mezelf er ook echt aan houden, maar ik vraag mezelf wel af. Hoe gaat het er in hardloopland aan toe in de rest van 2020?

Zie je het voor je, een hardloopwedstrijd waar iedereen anderhalve meter afstand moet houden, hoe dan? We kunnen van alles bedenken natuurlijk. Bijvoorbeeld dat iedereen verplicht met een paraplu omhoog moet lopen of met een enorme zwembad, ik weet niet of het werkt? Gaan we via een fuik van start in hele kleine groepjes waar dan per groepje één winnaar is. Zoveel Ideeën maar ook zoveel restricties

Alle organiserende partijen zullen er vast al van wakker hebben gelegen, hoe pakken we dit aan, hoe kunnen we iets bieden wat hardlopers weer samenbrengt. Commercieel belang is er natuurlijk ook nog en ik verwacht dat er juist uit die hoek nieuwe initiatieven gaan komen.

Hoe dan ook, ik mis het, ik mis grote gezellige groepen hardlopers die hard werken om hun zelf betaalde medaille in ontvangst te nemen. Ik mis de zweetlucht van wedstrijden, de hijgers onderweg, de “kijk mij eens snel van start gaan en na een kilometer op zijn” lopers. Ik mis instarunners in het echt, ik mis hardloop events in de buurt, groot en klein. Waar zijn de medal mondays van de bekende loopjes.

ik mis, ik mis jullie!!

Keep on running in a free world.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: