Spring naar inhoud

Polar Nieuws, Grit X

Als Polar gebruiker én tech nerd mocht ik vorige week al mee kijken naar een presentatie van het nieuwe model horloge van het Finse bedrijf.

Waar er normaal speciale launch events zijn werd er deze keer uiteraard gekozen voor een online editie waar het nieuwe horloge werd uitgelicht. Ik gebruik zelf de Polar Vantage V al weer meer dan een jaar en het nieuwe model de Grit X bevat een aantal functies uit dit model maar er zijn nog veel meer functies toegevoegd. Met extra aandacht voor de trailers en hikers die nu op hun wenken bediend worden met alles wat ze tot nu toe misten bij Polar.

Hier onder wat Polar zelf over hun horloge zegt.
Polar Grit X is ontworpen conform de militaire standaard MIL-STD-810G en kan de zwaarste omstandigheden aan. Met slechts 64 gram is het horloge ongelooflijk licht, zonder in te leveren op batterijduur. De batterij gaat tot 40 uur mee in volledige trainingsmodus en zelfs tot 100 uur met verschillende energiebesparende functies: perfect voor lange avonturen zoals een (ultra)trailrun.

Het begrijpen van en anticiperen op de intensiteit van variabel terrein is de belangrijkste uitdaging voor outdoor sporters. De nieuwe Hill Splitter™-functie detecteert automatisch of je heuvelop of -af gaat. Gedetailleerde prestatie-informatie biedt diepgaande inzichten in de intensiteit van je sessie en hoe je je snelheid in diverse stadia aanpast, voor een meer gestructureerde training.

Daarnaast is consistente inname van voeding en vocht cruciaal om de zwaarste sessies effectief en met plezier te doorstaan. Polar’s FuelWise™ slimme voedingsassistent biedt op maat gemaakte, automatische herinneringen die je helpen bij het behouden van het juiste niveau van hydratatie en voedingsstoffen gedurende lange sessies.

Andere nieuwe functies van de nieuwe Polar Grit X zijn de integratie met Komoot voor routeplanning en –begeleiding en tweedaagse weersvoorspellingen, voor het ter plekke aanpassen van plannen wanneer weerscondities veranderen.

“Polar creëerde veertig jaar geleden ’s werelds eerste fitnesswearable,” zegt Tomi Saario, CEO van Polar Electro. “Als pioniers worden we meer dan wie dan ook in deze industrie gebruikt in wetenschappelijke studies. Accuratesse, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid staan centraal bij alles wat we doen. We zijn trots dat we decennia aan expertise en inzichten nu hebben kunnen samenbrengen in Polar Grit X, als het ideale trainingsmaatje voor fans van fitness en outdoor-avonturen.”

Al met al is Polar de weg die ze met de Vantage serie zijn ingeslagen goed aan het vervolgen. Toen de Polar M en V uitkwamen waren er in het begin wel wat problemen maar na een flink aantal updates zijn het echt tophorloges geworden.

Wat de Grit X betreft, de website DC Rainmaker heeft een heel uitgebreide, weliswaar in het Engels, test online staan met alle ins en out en is geheel onafhankelijk.

Verkoopprijzen vinden je uiteraard op http://www.polar.nl

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: