Spring naar inhoud

Maar wat als ik hardlopen nu niet leuk vind?!

Vragen en twijfels zijn er altijd, zeker onder de mensen die vinden dat ze iets moeten gaan doen aan beweging en denken aan hardlopen. Maar wat als ik hardlopen nu niet leuk vind….

Ik moet iets doen, ik voel me te dik, te zwaar, te sloom, te lamlendig en nog duizend redenen waarom ik NU iets moet gaan doen, het kan echt niet langer. Maar wat dan, tennis? Nee dat vind ik te saai, dat is gewoon levend pong wat ik vroeger op de Atari speelde. Wat dacht je van paardrijden dan? Ja joh, doe even normaal, ik op een dier, ik ben al allergisch voor een hamster. Een teamsport dan misschien zoals volleybal? Maar dat is toch binnen, nee even serieus ik wil wel buiten sporten. Waarom ga je dan niet hardlopen?

Ja hardlopen is buiten dat wel, maar dat is toch echt oersaai. Gewoon een beetje lopen, wat is daar nu aan. Ik zie ze wel eens hoor, die hardlopers, ze lopen wat te lachen in zichzelf maar dat zijn vast binnenpretjes die ze hebben over iets wat ze hebben meegemaakt. Ik kan me niet voorstellen dat je gaat lachen van hardlopen. En dan nog iets, hoe ver moet je dan in hemelsnaam gaan lopen om wat conditie op te bouwen, zeker urenlang keihard rennen, nou mij niet gezien. Ik hoorde trouwens ook dat hardlopen helemaal niet zo goed voor je is, dat je heel veel spierpijn krijgt, zie je wel kan niet goed zijn. Het lijkt trouwens soms ook wel een sekte, onderweg begroeten ze elkaar alsof het motorrijders zijn, raar volk hoor. Ik las pas ergens dat ze gewoon zomaar afspreken om samen met groepen spontaan te gaan hardlopen, mensen die elkaar nog nooit hebben gezien, dat is toch vreemd!

Op tv zag ik ook wel eens iets over de afstanden, een halve marathon, dat is toch twaalf kilometer ofzo? Owh echt EENENTWINTIG, goeiendag dat is echt heel erg ver en dat is leuk? Wat zeg je, een halve marathon in de winter bij Egmond aan Zee is een van de mooiste! Het moet niet gekker worden hoor, ik vind het gewoon bijna eng worden.

Gaan die hardlopers met duizenden tegelijk hardlopen alleen voor een medaille en de sfeer. Als een kudde gnoes over de savanne achter elkaar aan. Er kan er toch maar één winnen, waarom doen ze dan toch die moeite. Owh, het is een uitdaging voor jezelf, je bent altijd een winnaar zeg je.

Zag ik nu ook pas een reclame van speciale hardloopreizen, daar moest ik heel erg hard om lachen. Je bedoeld dat mensen ook echt betalen om heel ver weg te mogen gaan hardlopen. Dat zie ik de voetbalclub bij ons in het dorp nog niet doen. Wat is daar dan leuk aan, dertien uur in een vliegtuig zitten en dan een kolere eind in New York gaan hardlopen.

Dus jij zegt, dat het leuk gaat worden als je het voorzichtig opbouwd. Dat het jouw leven echt heeft veranderd, dat jij jezelf beter voelt sinds je hardloopt. Dat je heel veel mensen hebt leren kennen juist via het hardlopen. Dat je geweldige evenementen hebt meegemaakt waar het “samen” gevoel groter was dan ooit tevoren.

Ik vind het best allemaal vreemd al heb ik wel besloten het toch eens proberen gewoon uit nieuwsgierigheid. Maar wat als ik het nou echt niet leuk vind…..

Maar stel je eens voor……. dat je het wél leuk vind!

Keep on running i a free world,
Mari

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Maar wat als ik hardlopen nu niet leuk vind?! Plaats een reactie

  1. Erg leuke tekst, je hebt me vandaag laten (glim) lachen.
    Overigens heel herkenbaar zo’n gesprek, ik zie het helemaal voor me.
    Keep on writing in a running world…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: