Spring naar inhoud

Hardloopvideo’s op YouTube

Al heel lang liep ik met het idee dat ik ook met hardlopen iets op YouTube wilde doen, maar wat dan? Kijk ik ben geen vlogger, ik loop niet rond op een hardloopevenement met een camera waar ik tegen praat en ondertussen alles laat zien. Er zijn mensen die dat veel beter kunnen dan ik, Ik voel me daar toch altijd wat ongemakkelijk bij.

YouTube dus maar waarom? Zelf volgde ik op YouTube diversen kanalen en een van de eerste was de Ginger Runner. Deze rood bebaarde hardloper praat hoofdzakelijk over hardloopschoenen op een manier die ik tof vind. De Ginger Runner is later ook echtte hardloop documentaires gaan maken, super tof om zo te groeien. Later keek ik ook naar andere kanalen zoals Seth James Demoor en EddBud. Bij al deze kanalen gaat het in eerste instantie over hardloop materiaal maar ondertussen zie je ze ook lopen op mooie locaties.

Omdat ik zelf ook echt interesse heb in alle ontwikkelingen op hardloopschoenen gebied én het tof vind om video’s te maken was het plan om hier maar eens mee te starten en dan kijken hoe het verder gaat.

Uiteindelijk heb ik de koe bij de horens gepakt en ben ik het gewoon gaan doen, YouTube video’s maken. Inmiddels staan er al drie video’s online en die worden aardig bekeken, het aantal abonnee’s groeit ook. Want eerlijk is eerlijk, video’s maken die niemand kijkt, daar is de lol ook snel vanaf.

Er zit een leercurve in want geloof me, echt heel makkelijk is het niet om “even” een video te maken. De setting ziet er gewoon uit maar wordt wel speciaal uitgelicht, een microfoon boven mijn hoofd, camera instellen op de juiste stand en dan kan ik opnames maken in de “studio”, nou eigenlijk logeerkamer. Dan moeten er nog close ups gemaakt worden met beweging er in en daarna zijn de buitenopnames aan de beurt. Voor de eerste versie moest er uiteraard ook nog een intro worden gemaakt en muziek worden uitgezocht.

De opname zelf is nog best lastig, het in de camera kijken is iets onnatuurlijks en daar moet je aan wennen. Dus iedere video heeft meerdere takes waar ik dan de meest geschikte stukken uithaal. Als dat allemaal gedaan is kan er uiteindelijk gemonteerd worden en is de video klaar.

De video’s die er nu opstaan heb ik geprobeerd om op een redelijk niveau te maken, dat wil zeggen, het licht en het geluid moeten in ieder geval goed zijn. Na video één kreeg ik al toffe reacties maar zag ook nog veel verbeter punten. In video twee kon ik al wat beter tegen de camera praten en in video drie zitten alweer meer buiten opnames. Wat er ook zeker in moet zitten is een beetje humor, in de laatste video schroomde ik dus ook niet om zelf in bad te gaan zitten.

Ik ga er in ieder geval mee door, video’s over hardloop materiaal blijven er komen maar daarnaast ben ik ook echt toffe ideeën aan het uitwerken die in de toekomst hopelijk online komen.

Ik zou het in heel erg leuk vinden als het YouTube kanaal blijft groeien, als jij jezelf nog niet hebt geabonneerd dan zou ik het supertof vinden als je dat doet. Dat helpt enorm om beter gevonden te worden en zo meer mensen mee te laten kijken. Abonneren doe je via deze link YouTube.

Ondertussen blijf ik natuurlijk ook gewoon lekker hardlopen en wie weet kan dat binnenkort weer op een echt evenement.

Keep on running i a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: