Spring naar inhoud

Waarom je mee moet doen met de NN Running Day

Nou ja moeten, moeten, mogen zal ik dan maar meteen zeggen. Niks moet in dit geval maar ik kan je nu al verklappen, het is wel echt héél tof om mee te doen.

Hoe ik dat weet? Op 11 oktober is de NN Running Day en omdat er geen live events zijn gaat deze editie volledig virtueel maar dan wel op een supertoffe manier. De app die hieraan gekoppeld is moest getest worden en ik was een van de mensen die dat mocht doen.

Wat dat betreft hadden ze aan mij een goede want ik heb echt helemaal NIETS met virtuele wedstrijden. Ze zijn allemaal goed bedoeld maar de meeste zijn niet meer dan je eigen rondje rennen op een tijdstip wat jou uitkomt, daar laat je bewijs van zien via mail en je medaille wordt opgestuurd. Ik vind dat een beetje als touwtje trekken op de kermis, je betaalt 5 euro en mag drie keer aan een touwtje trekken, daarna krijg je een prijs. Echte beleving zit er niet in, maar goed dat is mijn gevoel erbij, iedereen mag daar het zijne van vinden.

Via de website NN Runningday mocht ik dus de app testen en er was in dit geval één optie, de kwart Marathon van Rotterdam. App, gedownload, instructies gevolgd en zo was ik binnen een mum van tijd ingeschreven.

Op zaterdag zou ik hem lopen en starten in de startwave van half tien. Ik merkte de avond ervoor al dat ik een soort van wedstrijdspanning had. Eigenlijk vond ik dit vreemd en gek want het blijft een virtueel ding. Toch was het er, misschien ook wel omdat ik dit jaar nog niet één hardloopevenement heb gehad. Ik had dit jaar nog niet een keer volle bak gas gegeven en zelfs niet getraind op hoger tempo. Was dit dan de prikkel die ik had gemist?

Ik ging echt geen koolhydtraten stapelen en ik legde geen race gear een avond van te voren klaar maar wedstrijdspanning was er wel. Ook had ik op vrijdag avond al een route uitgestippeld, een strakke route met zo goed als geen stoplichten. Op zaterdagochtend was ik op tijd wakker en keek of ik al kon inchecken in mijn starwave, ik kreeg de melding dat dit 5 minuten van te voren kon.

Ruim op tijd liep ik naar het park waar mijn kwart marathon van Rotterdam zou plaatsvinden. Dat was toch een beetje gek, gewoon bij mij om de hoek in Rotterdam lopen, zou dit kunnen gevoelsmatig. Ik zou er zo achterkomen.

Mijn Polar Grid X maakte verbinding met de sataliet en ik starte de NN Running app (My Trace, zo heet de app) op. Omdat geluid de extra dimensie is in deze virtuele runs zorgde ik dat mijn headset opgeladen was en in mijn oren zat. In de app kun je ook gewoon je eigen Spotify muziek lijstjes afspelen, dat is nog een extra toevoeging.

Vijf minuten voor aanvang kon ik in het startvak, nu met de test was ik de enige maar op 11 oktober sta je daar virtueel met heel veel mensen samen. Nu ging in mijn oren de wereld van Rotterdam open. Ik stond aan de start van de kwart Marathon en de speaker verwelkomde iedereen en kondigde, hoe kan het anders, Lee Towers aan. Een aantal jaar geleden stond ik echt aan de start in Rotterdam en nu ik dit hoorde kreeg ik echt kippenvel. De Coolsingel was nog nooit zo dichtbij in Den Bosch. Lee zong en dan nu speciaal voor mij You’ll never walk alone.

Ik voelde echt een wedstrijd sfeer en voor ik het

besefte werd er afgeteld en mocht ik van start. Natuurlijk liep ik mijn eigen route maar door de app werd ik meegnomen door Rotterdam, iedere kilometer stond er een bandje langs de kant met andere muziek. Applaus klonk regelmatig door mijn oortjes en het werkte, het werkte echt. Zoals op ieder echt evenement starte ik te snel om daarna wat gas terug te nemen en proberen mijn eigen race te lopen. Eens in de zoveel tijd kwam er een motorrijder langs je rijden die vragen stelde aan de andere lopers, natuurlijk was deze motor er niet echt maar hoorde je alleen wat er zou gebeuren. Ik kan je vertellen, voor mij was die motorrijder er echt en mijn duimpjes gingen de lucht in om te laten zien dat het goed ging.

Regelmatig hoorde ik update hoe mijn positie was in mijn startwave, vandaag was ik de enige dus liep de hele tijd voorop. Ook wel leuk een keer, zo moet Björn Koreman zich dus voelen lachte ik van binnen.

De kilometers vlogen voorbij, maar dan echt want ik had al lang niet meer zo hard gelopen. De app zorgde ervoor dat ik weer eens echt mijn best deed en 10,5 kilometer er alles probeerde uit te halen. Op het moment dat ik hoorde dat ik de Coolsingel naderde was ik ook behoorlijk leeg maar de stem die mij aanmoedigde om nog een eindsprintje te trekken deed zijn werk. Ik was gefinisched en het was echt te gek. Dichterbij een echt evenement gaat het niet worden en in deze vreemde tijd is dit dus een aanrader!

Zondag 11 oktober is de NN Runningday en ik ga nog een keer meedoen. Via de website kun jij een evenement uitzoeken waar je aan mee wil doen. Van hele Marathons tot aan 5 kilometer, voor ieder wat wils.

Weet je wat het mooie is, het is echt helemaal gratis. Dus als je toch al van plan was om een rondje te rennen, doe dat dan met de NN Running Day app.

Alle informatie vind je op www.runningday.nl

Ik loop zondag de 10 kilometer van Eindhoven om half tien, kom jij in mijn startwave staan?

Keep on running in a free world!

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: