Spring naar inhoud

Muscqler Massage Gun voor hardlopers

Hardlopen en pijntjes, het gaat vaak hand in hand helaas, zo ook bij mij. De zwakke plek is al sinds het begin van mijn hardloophobby mijn knie. Toen ik net begon met hardlopen had ik binnen de kortste keren zoveel last van mijn rechterknie waardoor ik nauwelijks de trap op of af kon. In 2016 moest ik de Marathon van Rotterdam vroegtijdig verlaten omdat ik constant door mijn knie zakte. Zelfs in 2018 twee maanden voor de Marathon van New York kreeg ik weer last van mijn knie, op advies heb ik toen een foamroller aangeschaft en die heeft me uiteindelijk wel van de pijn afgeholpen. Sindsdien heb ik een haat liefde verhouding met mijn foamroller. Een foamroller is niet het meest handige apparaat en vaak heel erg pijnlijk.

Nu had ik sinds maart alweer een paar maanden serieuze pijn aan mijn knie, altijd de rechter en met een foamroller kreeg ik het niet weg deze keer. De oorzaak was wel duidelijk dit keer. Ik ben sinds een paar maanden aan de slag in een hardloopspeciaalzaak en ga daar echt heel vaak op een dag door mijn knieën voor klanten om de schoen aan te geven en om te voelen of de schoenen goed passen. Mijn knie reageerde daar hevig op de pijn was tot laat in de avond iedere dag te voelen.

Er moest echt een andere oplossing komen en die kwam er in de vorm van een heuse gun, een massage gun van Muscqler wel te verstaan. Nu heb ik deze gun een tijd in gebruik en kan echt zeggen dat het fantastisch helpt.

Op het moment dat de Muscqler gun werd bezorgt werd ik al enthousiast. Kijk ik blijf toch gewoon iemand die vroeger buiten cowboytje speelde en nu kreeg ik een gun in huis waar zelfs James Bond jalours op zou zijn. Met de soundtrack van 007 op de achtergrond begon de uitpak party. De gun werd geleverd in een mooie case en daar zitten in totaal 8 opzetstukken, een oplaad adapter en uiteraard de gun zelf in. Ingedachten was ik al op een filmset en op zoek naar de kwaadaardige foamroller, ik zou deze evil rol eens een lesje leren met mijn gun. Goed, back to reality…

De opzetstukken zijn allemaal voor verschillende spiergroepen en/of behandelingen. Nu had ik mezelf van te voren al een beetje ingelezen en dan is het echt niet ingewikkeld hoe het apparaat werkt. Opzet stuk erin, zorgen dat de accu is opgeladen en aanzetten. Op de achterzijde zit een touch bediening die de intensiteit bediend, easy does it.

Heel simpel gezegd maakt de gun een pulserende beweging en de intensiteit kun je daarvan instellen. Hiermee masseer je de spieren en dat kan zowel voor een training of na een training. Ik gebruikte hem nu dus van mijn bilspieren tot aan de spieren in mijn bovenbeen omdat deze allemaal rechtstreeks verband houden met de pijn in de knie. De gun voelde veel comfortabeler aan dan een foamroller en het gebruik is zoveel handiger. Niets niet in onmogelijke posities over een roller rollen maar gewoon op je gemak zitten en het apparaat zijn werk laten doen. Ja de bilspieren waren wat lastiger maar zeker goed te doen.

Na een weekje de Muscqler iedere dag gebruikt te hebben gebeurde er toch echt iets wat ik na maanden rollen niet had gedacht, ik was pijnvrij! Eindelijk kon ik weer door mijn knieën zakken zonder pijn. De gun kun je veel efficiënter gebruiken dan een roller en precies op de juiste spieren zetten, dat heeft waarschijnlijk het grote verschil gemaakt.

Een paar dagen later heb ik de gun ook even uitgeleend aan een bevriende fysiotherapeut om hem er eens met vakkennis naar te laten kijken. Ook hij was enthousiast en heeft een flinke behandeling compleet met de gun gedaan. Zijn mening is ook dat de gun heel precies de te behandelen spieren kan bereiken. Kijk je moet wel een beetje weten waar de spieren lopen en niet als een gek op dunne pezen in je voet tekeer gaan op de hoogste stand, dat is niet heel slim.

Ik kan wel zeggen de de Muscqler bijzonder goed bevalt, niet alleen voor herstel maar ook om je spieren al wat op te warmen voor een pittige run of interval. Gewoon thuis op de bank je spieren in je kuiten al even losmaken, het maakt echt een verschil.

Zijn er ook dingen die ik niet fijn vind aan het apparaat? Nou daar kan ik kort over zijn, eigenlijk niet.

In de wereld van de massage guns is het nogal een wir war van aanbod en zie je tussen de bomen vaak het bos niet meer. Wat ik dan bij deze gun leuk vind is dat er een Nederlands bedrijf achter zit wat echt begaan is met sporters. Onder andere Nederlands 400 meter loper en meervoudig olympisch deelnemer Liemarvin Bonevac wordt ondersteund door Muscqler, dat vind ik dan cool.

Als ik als James Bond een gevecht aan zou moeten gaan tegen hardlooppijntjes dan zou de Muscqler Massage gun het wapen van mijn keuze zijn.

Keep on running i a free world

Goed om te weten, dit artikel is in samenwerking met Muscqler tot stand gekomen. Inhoudelijk heeft het merk geen invloed op de inhoud gehad.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

6 gedachten over “Muscqler Massage Gun voor hardlopers Plaats een reactie

 1. Ik heb toch wel begrepen dat je voorzichtig moet zijn met dergelijke apparatuur. Je mag niet overal zomaar op masseren begreep ik van mijn hardloopmaat die sportmasseur is en een dergelijk apparaat gebruikt. Verder ben ik er een voorstander van dat je eerst echt moet weten dwat er mis is voor je aan de slag gaat met massage-apparatuur omdat het effect dieper is dan van foamrollers. Maar het kan een geweldig hulpmiddel zijn.

  • Dat klopt ook zeker hoor Dorothé, zeker niet zomaar overal op los gaan met dat apparaat maar dat doe je met een foamroller uiteraard ook niet. Juist daarom meld ik dat ook al in de tekst dat je niet op pezen met het aparaat moet gaan. Uiteraard moet je ook wel weten wat er aan de hand is, als er een spiertje gescheurd is en je weet dat niet zou het apparaat alleen maar meer schade aan richten.

 2. Wat een toffe foto’s joh!!!
  Ik ben eigenlijk altijd met een foamroller in de weer omdat mijn kuiten en bilspieren nogal ‘strak’ staan.
  Ik zou ook graag een massage gun willen maarja die prijs hé… 😉

 3. Thanks voor de review.
  Ik ben al een tijdje opzoek naar goeie reviews over dit type massage apparatuur.
  Ik heb een enorme pijn in mijn schouder, uitstralend naar mijn elleboog en onderarm.
  Heb fysio oefeningen mee gekregen, maar het kan nog wel even duren voordat ik van die pijn af ben.

  Ik ga de review van Mo ook nog lezen. Die heeft weer een ander merk mogen testen.

  En wat een gaaf portret heb je van James Durieux gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: