Spring naar inhoud

Hardloopmotivatie in de supermarkt

Ja je leest het goed, overal kun je hardloopmotivatie vinden zelfs in de supermarkt, maar laat ik bij het begin beginnen.

Vanaf maart zijn er nauwelijks hardloopevenementen geweest en het vooruitzicht naar het moment dat dit wel weer kan is slecht te overzien. Ik zelf heb daar niet zo heel veel last van, ik kan prima lopen zonder echt doel. Ik spreek alleen heel veel hardlopers in de hardloopspeciaalzaak waar ik werk, die echt een doel nodig hebben. Ze vinden het lastig om hun schonen aan te trekken en de deur uit te gaan zonder doelgericht plan.

Ik herken het wel uit mijn verleden als muzikant, repeteren zonder optreden in zicht kan ook als doelloos voelen. Ook als muziekant had ik er niet zoveel last van maar ik ken genoeg muzikanten die echt een optreden nodig hadden om net dat beetje extra te doen. Zo gaat het blijkbaar ook met veel hardlopers.

Geen evenement/wedstrijd in het vooruitzicht zorgt ervoor dat de klad er in komt. Dat schema heeft voor je gevoel weinig zin en vier keer in de week hardlopen word drie keer en daarna zelfs misshien twee keer. Je mist de energie om naar buiten te gaan, je mist de adrenaline van het startschot, je mist de zelfs de belachelijk lange rijen bij de dixies.

Nu kun je gaan zitten wachten totdat je motivatie terugkomt maar je kunt er ook wat aan doen. Je kunt gewoon de koe bij de horens pakken en zelf nieuwe motivatie aanmaken, hoe dan?

Ga op zoek naar hardlopers bij jou in de buurt en vorm een duo, een trio, een groepje of wat dan ook. Spreek af op een vaste dag in de week én vaste tijd zodat je weer ergens naar uit kunt kijken. Je zult zien dat dit echt gaat werken. Ik loop inmiddels al heel wat jaren iedere week met een groep mensen en ik kijk daar echt naar uit, altijd weer. Motivatie krijgen van andere hardlopers, dat werkt echt.

Maar ik snap dat jij misschien denkt, ik ken helemaal geen hardlopers hier in de buurt. Nou ik weet zeker dat ze er zijn en weet je waar je ze kan vinden, in de supermarkt. Hang op het prikbord in de supermarkt gewoon een oproep “HARDLOPERS GEZOCHT” en vertel wat je wil doen. Gegarandeerd dat er reacties opkomen en voor je het weet loop jij weer heerlijk in gezelschap. Het prikbord in de supermarkt mag natuurlijk ook een andere plek zijn waar jij je boodschap hangt. Het buurthuis, de wijkkrant, noem maar op eindeloze mogelijkheden!

Ondanks dat er geen evenementen zijn hoef je zeker niet alleen te lopen!

Keep on Running in a free world

P.s. voor veel mensen werken nieuwe schoenen ook als motivatie. Abonneer je nu op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden wat hardloopmateriaal betreft, klik HIER

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Hardloopmotivatie in de supermarkt Plaats een reactie

  1. Goed voorstel. Ik woon sinds maart in Rosmalen en ga binnenkort verhuizen naar de Groote Wielen in Rosamlen. Ik ben een ervaren hardloper en hardlooptrainer en zoek hardlopers die met mij willen hardlopen. Misschien om samen een hardloopgroep te vormen en wekelijks samen gericht te trainen voor deelname aan een hardloopwedstrijd of gewoon lekker samen trainen. Ik heb zelf ruim 40 jaar hardloopervaring en ook hardlooptrainer (20 jaar) veel kennis en ervaring opgedaan door training van beginners tot en met marathonlopers.

    Ik ben op zoek naar enthousiaste hardlopers die met mij willen trainingen. Dat kan verschillend zijn: interval, looptechniek of gewoon samen een lange duurloop doen en ‘het hoofd leegmaken’ En vooral samen genieten van het hardlopen en elke keer weer een uitdaging aangaan of gewoon lekker samen lopen in de avonduren en weekends.

    Als je belangstelling hebt om met mij samen trainen, hoor ik het graag.

    Mijn naam: Henny vd Ven, vdvenhenny@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: