Spring naar inhoud

Getest, Teufel Airy Sports koptelefoon

Als gadgeteer, hardloper én muziek liefhebber heb ik de afgelopen weken de Teufel Airy Sport in ear oordopjes getest, hoe bevallen ze, vallen ze uit of niet én de hamvraag is het wat?

De oordopjes zaten in een mooie verpakking van karton zonder al teveel overbodig plastic, dat was pluspunt nummer één. Ik haat van die verpakkingen waarvoor je een gereedschapskist te voorschijn moet halen omdat het met dik plastic helemaal dicht geseald zit. Goed de Teufel Airy heeft wat dat betreft al punten gescoord voor ik ze had uitgepakt.

In de doos een klein opberghoesje waar de oordopjes in zitten. Het setje is niet volledig draadloos omdat de dopjes met een draad met elkaar verbonden zijn. Dat heeft voor én nadelen, het grote voordeel is dat allebei de oordopjes altijd meteen verbinding hebben het nadeel is dat er een draad in je nek hangt. Dit went overigens heel snel en echt heel veel hinder heb je er niet van.

De oordopjes zijn echt in ear en sluiten je gehoorgang dus behoorlijk af, houd hier rekening mee als je buiten gaat sporten. Om er zeker van te zijn dat de oordopjes niet uitvallen heeft Teufel er externe haken aangemaakt, dit zijn best flinke units maar zorgen er wel voor dat de oordopjes nooit of te nimmer uitvallen. Nu gebruik ik ze hoofdzakelijk om mee hard te lopen maar als ik morgen opeens helemaal los zou gaan met Crossfit of in het circus aan de trapeze zou gaan hangen, dan zouden de dopjes naar mijn verwachting ook blijven zitten. Estetisch is het wel wat minder maar de haken hebben echt een duidelijk functie.

Dan is er nog een hele leuke optie met dit headsetje en dat is de Share Me functie. Stel je hebt nog een Teufel headset dan kun je op één device, dus smartphone, tablet of wat dan ook, het geluid naar twee headsets aansturen. Met zijn tweeën sporten en alle twee dezelfde playlist op of bijvoorbeeld samen trainen met Evy op je oren die jullie het schema in je oor fluistert.

Hardlopen met deze dopjes is geen enkel probleem, de dopjes blijven uitstekend zitten en als de maat niet helemaal lekker zit zijn er in het hoesje andere maten opzetstukjes aanwezig. Opladen doe je via usb en dan kun je gewoon 25 uur aan een stuk gaan lopen rennen. Ook in de regen is er niets aan de hand want met de IPX7 norm kun je er zelfs mee onder de douche gaan staan.

Als muziek liefhebber zit ik nogal eens op YouTube naar muzikanten te kijken en dan heb je met sommige draadloze hoofdtelefoons weleens dat het geluid niet sycroon loopt met het beeld, irritant is dat. Met de Teufels is dit opgelost door Bluetooth met apt-X® en AAC voor Lipsync overdracht van videogeluid. Teufel heeft ook nog een app waarin je het geluid helemaal naar je eigen wens kunt aanpassen. Telefoneren en andere spraakfuncties gaan prima met dit setje, dus skypen, facetimen, voicecontrol via Google/Siri is geen enkel punt.

Nu bijna alles al is gezegd blijft de vraag, is het wat?
De geluidkwaliteit is echt top, de bassen laten je broekspijpen bij wijze van spreken wapperen en het hoog is crispy helder. Ik heb podcasts geluisterd, hitjes van nu en hits van toen. Dua Lipa, klonk zelden zo lekker met kleine oordopjes in en tijdens het spelen van Mike Oldfield’s, Tubular Bells ontdekte ik stukjes die ik nooit eerder hoorde.

De doppen vallen zeker niet uit en doen wat dat betreft prima hun werk. Als je deze dopjes vergelijkt met andere “geheel” draadloze dopjes dan zit je natuurlijk met de draad tussen de dopjes, daar moet je even aan wennen maar het werkt prima. Die draad zorgt dan wel voor een lagere prijs ten aanzien van de High End “ander merken” dopjes. Omdat de teufel Airy Sport net nieuw zijn uitgekomen is er een korting op de aanschaf prijs. Die prijs vind ik gezien de kwaliteit meer dan redelijk.

Mocht je nog meer willen weten over de Teufel Airy Sport, in verschillende kekke kleurtjes, dan kun je HIER klikken

Keep on running in a free world

P.s. Ik heb van Teufel dit setje gekregen om uit te proberen, Teufel heeft verder geen invloed gehad op de inhoud van dit artikel en wat je hier leest is dus ook geheel mijn eigen mening.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: