Spring naar inhoud

Hardloop herstart 2021

Het jaar is natuurlijk al even bezig maar mijn hardloopjaar begint eigenlijk pas nu en wat zijn mijn doelen eigenlijk voor 2021 eigenlijk?

Als je mijn vorige blog hebt gelezen weet je dat ik even niet zo ver kon rennen, twee kilometer was de laatste weken de maximale afstand. Oorzaak een verdwaalde niersteen die operatief verwijderd moest worden, dat is in inmiddels gebeurd en ik ben druk bezig met het herstel. Wat mij betreft kan dus 2021 nu echt van start wat hardlopen betreft.

Ik ben er klaar voor al ligt mijn conditie wel wat achter, dat geeft niet want ik ben er van overtuigd dat dit redelijk snel weer op peil is. Doelen stellen is natuurlijk lastig als het jaar nog redelijk onvoorspelbaar is wat evenementen betreft. Toch kijk ik positief vooruit en ga gewoon maar weer eens wat lopen en kijken of er binnen nu en een paar weken 21 km weer tot de mogelijkheden behoort.

21 km dat blijf ik een mooie en fijne afstand vinden om in het basispakket te hebben. Gewoon dat je tegen jezelf zegt op een mooie zondagochtend, even een halve marathon lopen. Het tempo dat maakt me niet uit, weet je als je niet zo hard gaat kun je beter genieten denk ik dan maar.

Dat genieten is sowieso mijn voornaamste doel voor 2021 en waarschijnlijk alle jaren die nog komen. Genieten van hardlopen en dat lukt mij het best als ik alles onderweg kan opnemen, de lucht, de natuur of stad of juist de mensen waar ik op dat moment mee aan het hardlopen ben. Tempo is en blijft van ondergeschikt belang al sluit ik niet uit dat ik ook wel weer ergens een pr op een afstand wil lopen maar dan is dat ook onderdeel van het grotere geheel, genieten van hardlopen.

Wat bloggen en social media betreft, ik weet het niet precies, ik blijf dit doen zolang ik het leuk vind. Ik merk dat ik veel minder heb geblogd dan andere jaren omdat ik niet in herhaling wil vallen. Zo kan ik ieder jaar in januari de beste tips geven om te starten met hardlopen, in het voorjaar de beste tips voor de lente enzovoorts, enzovoorts, maar die heb ik al vaker geschreven en zonder nieuwe inzichten wilde ik dat niet weer schrijven, niet blijven herhalen. Dit blog is uiteindelijk ook gewoon een plakboek voor mijzelf, zodat ik zelf kan terug lezen wat ik heb meegemaakt.

Wel blijf ik met interesse de nieuwste ontwikkelingen over hardloop materialen volgen, de nieuwste horloges, schoenen en gadgets zal ik ook zeker blijven delen omdat ik dat zelf reuze interessant vind.

Mijn YouTube kanaal wat ik vorig jaar ben begonnen daar ga ik zeker méér tijd in steken omdat ik daar veel plezier aan beleef. Zeker niet alleen reviews maar ook echte verhalen en portretten van hardlopers. Er staan echt al veel mooie mensen op het programma maar door de maatregelen heb ik de meeste op de lange baan geschoven. Als je iets tof wil zien op mijn YouTube Kanaal laat het me dan vooral weten, wie weet kan ik daar een item over maken.

Wie weet zijn er in de tweede helft van het jaar weer veel hardloopevenementen en komen we elkaar in het echt weer gewoon tegen, juist daar kijk ik enorm naar uit!

Ik ben dus bijna klaar voor de grote herstart van 2021 en hoop zondag mijn eerste rondje na mijn operatie weer te maken, keep you posted!

Keep on running in a free world!

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

4 gedachten over “Hardloop herstart 2021 Plaats een reactie

  1. Genieten van het hardlopen, daar gaat het om. Ik herken als enthousiast hardloper heel veel in jouw verhaal. De halve marathon als basis voor het hardlopen, elke week een heerljke lange duurloop van 2 uur of langer doen, als wekelijks rustmoment voor jezelf. Om even met jezelf te zijn en je hoofd leeg te maken. Ik ben zelf al ruim 40 jaar hardloper en ook hardlooptrainer, en geniet ook nog elke keer van het hardlopen. Natuurlijk gaat het soms wat minder, last van pijntjes of andere vervelende hardloopblessures. Maar je weet ook dat het de volgende keer weer lekker gaat. En als ik mijn hardloopschoenen in de kast zet, kijk ik al weer uit naar het volgende rondje hardlopen.
    En er zijn soms wel 10 excuses om niet te gaan hardlopen, maar juist 1 reden om wel die schoenen aan te trekken: heerlijk genieten !
    Ik wens jou in ieder geval nog heel veel plezier in het hardlopen, keep on running with a free mind!
    Henny vd Ven Rosmalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: