Spring naar inhoud

Getest, Rolfstone Nova Sport oordopjes

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen, de Rolfstone Nova Sport oordopjes, oordopjes om mee te sporten met muziek dus. Het merk heeft hun marketing goed voor elkaar dus regelmatig zie je op Instagram of facebook de dopjes voorbij komen.

Wat het meest in het oog springt van deze dopjes is de lage prijs en juist dat wekte mijn nieuwsgierigheid. Kun je voor zo een lage prijs goede oordopjes maken, ik vroeg het mijzelf af.

Rolfstone had mij al eerder gevraagd om deze sport oordopjes te testen maar op dat moment had ik ervoor bedankt omdat ik op dat moment net een stuk had geschreven over een ander type oordopjes. Nu een paar maanden later leek het mij een goed moment om mijn eerlijke oordeel over de Rolfstone te vellen.

De oordopjes kwamen binnen en waren keurig verpakt in een klein doosje waarin ook de handleiding zat, helder en duidelijk in het Nederlands, net zo prettig. In het doosje ook een usb-c /usb oplaadkabeltje en een aantal verschillende maten dopjes om de Nova Focus een perfecte pasvorm te geven. De eerste indruk was meer dan goed.

De oordopjes kwamen opgeladen uit het doosje en dan is het dus een kwestie van connecten met je telefoon, in mijn geval een I-Phone en het connecten was in no-time gebeurd. Handig, iedere keer als ik nu de oordopjes uit het doosje haal maken ze automatisch connectie.

Ik was vooral benieuwd naar de geluidskwaliteit. Kijk heel simpel, de Rolfstone Nova Sport kosten 79,- euro. Als je dat vergelijkt met High end oordopjes die vaak richting de 200,- euro of meer gaan, dan is dat nogal een groot verschil. Zou dat verschil hoorbaar zijn, dat was vooral mijn gedachtengang.

Via mijn Spotify , speelde ik diverse songs af waarvan ik weet dat er een groot dynamisch bereik in zit. Van Tubelar Bells naar Snelle en The weekend, van stevige rock naar swingende pop. Het geluid viel gewoon echt niet tegen. Flinke bassen en ook het hoog was dik in orde. Als je echt verschillen gaat zoeken met veel duurder setjes dan klinken de Nova’s iets vlakker maar echt niet slecht.

Tijdens het sporten, in mijn geval dus hardlopen bleven de dopjes prima zitten. Niet een moment heb ik het idee gehad dat ze uit zouden vallen. Via aanraking kun je het volume omhoog of omlaag zetten en skippen tussen de nummers. Ook een gesprek aannemen op je telefoon kun je doen zonder je telefoon uit je zak te halen. Wat ik zelf in de bediening graag zou zien is dat je inplaats van het oordopje aan te raken er een echte button zou zitten waarvan je voelt dat je hem indrukt. Maar goed dat is misschien muggenziften.

De rolfstone Nova Focus Sport gaat ongeveer 4,5 uur mee, en daarna kun je hem in de oplaadcase weer snel opladen. De opgeladen case is goed voor 4 keer opladen. Het setje is bestand tegen zweet en een regenbui, ook fijn om te weten.

Conclusie
Voor 79,- euro kun je met de Rolfstone Nova Sport eigenlijk geen miskoop doen. Zijn er betere oordopjes? Jazeker maar daar betaal je dan ook echt veel meer voor en in pasvorm ga je dat verschil niet merken, wel in detail van de audio. Het is dus maar net wat je wil. Ben je niet van plan heel veel geld uit te geven maar wil je wel kwaliteit, dan heb je aan de Rolfstone Nova Sport een prima setje oordopjes waar je lang plezier van zult hebben.

Ik ga even omkleden en een stukje rennen, met muziek in mijn oren via de Rolfstone Nova Sport.

Keep on Running i a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Getest, Rolfstone Nova Sport oordopjes Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: