Spring naar inhoud

Een nieuwe mijlpaal

Of de tijd snel gaat? Nou ik kijk zojuist terug wat mijn laatste blog was en dat is meer dan een jaar geleden. Dat is dus best een tijdje.

Vandaag dus een nieuwe mijlpaal, niet omdat ik weer een stukje schrijf want dat is van ondergeschikt belang. Nee, ik heb mezelf zojuist ingeschreven voor een hardloopevenement en dat is ook meer dan een jaar geleden, Dat heeft overigens niets met corona te maken gehad maar met mijn gestel.

Even in het kort, wat er in een jaar gebeurde. Bloed plassen na drie km hardlopen waarvan de oorzaak weer een niersteen was. De niersteen kon maar niet goed gelokaliseerd worden maar na ontelbare onderzoeken bleek hij in een urine leiding vast te zitten. Een operatie, die best ingewikkeld zou worden werd gepland en twee dagen daarvoor had ik opeens corona te pakken. De operatie werd twee weken uitgesteld en in die tijd gebeurde er iets wat de specialisten nog steeds niet snappen. De niersteen van 1,5 cm die al een jaar vast zat kwam spontaan, nou met een flinke aanval, los en verplaatst zich naar mijn blaas.

Daar kwam de uroloog dus achter toen er geopereerd moest worden, de ingreep viel uiteindelijk mee. Met gereedschap mijn blaas in om de steen klein maken en verwijderen, niets snijden of ingewikkelde medische toestanden, dus het herstel verliep erg spoedig.

Nu ben ik bijna twee maanden verder en ik loop weer! Voorzichtig opgebouwd uiteraard want in totaal had ik vier maanden niet gelopen. Mijn conditie was als die van een slak die met een baksteen op zijn rug een groencontainer opkruipt. Maar het gaat weer en ik heb er weer lol in. Die lol heb ik vorig jaar nauwelijks gehad, in dat jaar werd ik ook geopereerd maar werd uiteindelijk de boosdoener, de niersteen, niet gevonden. Lopen ging vorig jaar nooit echt lekker.

Goed, niersteen weg, artrose aan mijn teen is er nog, toch loop ik weer en neem het zoals het komt. De ene dag gaat het beter dan de ander en doelen of ambities laat ik gewoon nog even liggen.


De mijlpaal was zojuist, ik schreef mezelf weer eens in voor een hardloopevenement. De engelenrun in Engelen. Om niet meteen teveel te doen is de afstand waarvoor ik inschreef zes kilometer. Dat ik dat kan weet ik dat is ook niet een doel, het doel is juist weer om in een startvak te staan. Lopers te ontmoeten die ik lang niet heb gezien en aan het einde een medaille in ontvangst te nemen. Een medaille die misschien net wat extra waarde heeft deze keer.

Ik loop weer, hoe lang, hoe ver is niet van belang, ik loop weer!

Keep on running in a free world!
Mari

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Een nieuwe mijlpaal Plaats een reactie

  1. Mooi verhaal en realistisch . En wat fijn dat je weer hardlopen en genieten ervan. Ook een Zes km wedstrijd is fijn en leuk om mee te doen. Helemaal mee, het belangrijkste is ten spotte: je kunt weer hardlopen er ervan genieten! Hartelijk groep, Henny vd Ven hardloper uit Rosmalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: