Spring naar inhoud

Wie is Mari Durieux

Geboren in ‘s-Hertogenbosch in het jaar 1966 voel ik me steeds nog niet zo oud als ik werkelijk ben.

In 2012 was ik een Drummende rokende Rocker die nooit had gesport, maar tot diep in de nacht op het podium zat in rokende kroegen met teveel drank. In 2012 maakt een schouderblesure en operatie een abrupt einde aan mijn drumpassie. Op zoek naar iets anders en om in beweging te komen trok ik mijn sneakers aan en ging proberen het park rond te rennen, uiteindelijk ben ik blijven rennen.

Nu ben een bloggende hardloper, die minimaal 3 keer in de week rent door Nederland. Het liefst loop ik met andere mensen van allerlei pluimage.

Verslaafd aan (running) gadgets, kleding en schoenen. Verslaafd aan social media.
Wil het plezier van hardlopen graag delen, zowel on- als offline.

Mijn eerste Marathon liep ik in oktober 2015 in Amsterdam. Mijn tweede Marathon liep ik op 10 april 2016 in Rotterdam, helaas heb ik de finish niet gehaald en viel uit op 30 kilometer. De New York Marathon 2017 liep ik samen met een team in samenwerking met Vifit- Sport. Deze Marathon heeft een diepe indruk achtergelaten.

Ik blog zoals ik denk en zoals ik dingen ervaar. Omdat ik probeer mijn gedachten snel te vangen kom je tekstuele fouten tegen, lees er maar doorheen.

Keep on running in a free world!

Mijn verhaal in het kort is mooi op beeld vastgelegd in dit item.

27 gedachten over “Wie is Mari Durieux Plaats een reactie

 1. Ok: nu ga ik je met NOG meer interesse volgen: je verhaal lijkt een beetje op het mijne: ik ga dit jaar ook voor het eerst een Marathon lopen. Keep up the good work! & running!

 2. Hee wat leuk om te lezen dat je je 1e marathon gaat lopen dit jaar.Dat hoop ik ook te doen en ik ben pas op mijn 48e begonnen met hardlopen.Heb altijd wel wat aan sport gedaan maar nooit echt fanatiek.Maar hardlopen heeft me echt veranderd merk ik.Succes met je voorbereidingen voor de marathon.

 3. Je eerste marathon is zo’n gave ervaring! Zo had ik tot 2011 nog nooit hardgelopen en ben ik begonnen met Evy, lees 30 sec en dan weer wandelen. Vorig jaar voor het eerst een marathon gelopen, die van A’dam! Hoe gaaf was dat! Ik had mezelf voorgenomen om goed te letten op mijn gezondheid, te genieten en vooral niet op een tijd te rennen! Resultaat…. geen toptijd, maar ook geen man met de hamer en een pracht evenement.

  Dit jaar weer!! En nu wel proberen een leukere tijd neer te zetten. Maar goed ik blijf erbij… Meedoen is al super knap, de tijd is bijzaak!

 4. Dag Mari, ik volg je al een tijdje op twitter en nu dus ook via je blog. Heb zelf van mijn 7e tot mijn 38e gevoetbald en ben na mijn actieve voetbalperiode gestart met hardlopen. De laatste 2 jaar steeds wat frequenter en inmiddels 2 tot 3 x per week. Mijn doel is om ooit een halve marathon te lopen en wie weet waar mijn grens uiteindelijk zal liggen.

 5. Mooi verhaal Mari en ook de reacties. Ik sport dan wel vanaf mijn 8e en vanaf mijn 34e rustig aan begonnen met hardlopen.
  Mijn eerste loop was de allereerste 4 mijl van Groningen (1990?). Fantastische ervaring, zoals een ieder zijn eerste loop overweldigend (overwinning op jezelf) zal vinden.
  Vorige jaar mijn pr op de halve marathon verbeterd (binnen de 2 uur; ook z’n mijlpaal). Dit jaar in Amsterdam die tijd proberen te verbeteren. En ondertussen droom ik om in 2016 toch eens een marathon te doen. Dan ben ik 60 jaar jong en voel me net een beginner.
  Plezier en hardlopen zijn voor mij aan elkaar verbonden, dat breng ik ook graag over aan anderen.
  Tot nu toe ben ik gevrijwaard van hardloopblessures en naar mijn menig heeft het geholpen om met plezier en zonder prestatiedruk te lopen. Ik hoop dat dit zo blijft, ook als ik het waag om die lange marathon te gaan lopen!

 6. Jouw bio zou dit van mij kunnen zijn. Al heb ik zelf nooit effectief gedrumd. Fijn om opnieuw een gelijkgestemde tegen te komen in de digitale wereld. Ik ben nu al fan! Keep on running in the free world. En hopelijk ook rocking, want rock n roll is niet alcohol en sigaretten, maar passie en attitude.

 7. Hoi Mari,
  super leuk om je verhaal te lezen en je blog af en toe te volgen. Op mijn 12e liep ik mijn eerste loop van 5 km, en tussen mijn 12e en 14e liep ik relatief vaak. Toen al voorgenomen ooit een keer een marathon te lopen. Na een leven lang frequenter en minder frequent te hebben gelopen en druk met gezin, werk, hockey ed, ben ik het lopen weer wat serieuzer aan het oppakken en heb ik mezelf beloofd binnen een aantal jaar toch echt een Marathon te lopen. Je verhaal inspireert daarbij.
  Nu nog die stap naar welke marathon, inschrijven en trainen. Hoop in de winterstop (hockey) eens aan te sluiten bij de Running Junkies en meer te leren van andermans verhaal (hoe te combineren met druk gezin etc).

 8. Kom maar op met die tekstuele fouten. Die neem ik voor lief. Wanneer het om hardlopen gaat neem ik namelijk veel voor lief. Ik ben benieuwd naar je blog en zal je zeker gaan volgen… Niet ‘op de voet’ maar vanachter mijn PC. Loopse en schrijfse. Want wie schrijft blijft en wie loopt hoopt!

 9. Waar is de like knop? Haha. Door een like van jou op mijn site klikte ik door naar jou. Onwijs leuk om te lezen!! Ik ga je volgen! Thnx voor je like 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: